Het centrum

Haptonomie Hengelo is gevestigd in de voormalige kleuterschool ‘Kleutervreugd’, die in 1959 in gebruik is genomen. Het ontwerp van het gebouw is van de Hengelose architect Roel Meinen. De sgrafitti (‘Vier seizoenen’) aan de voorgevel van de voormalige kleuterschool zijn gerealiseerd door de kunstenaar Hans Morselt.

Vanwege de sgrafitti en de wederopbouwarchitectuur is het gebouw een gemeentelijk monument.

De muurschildering achter in de tuin is gemaakt door Dirk van der Maat. In zijn ontwerp koos hij ervoor om in de stijl van de sgrafitti te blijven met aan de rechterzijde van het tafereel een eerbetoon aan Hans Morselt.

In de vormgeving van de tuin is rekening gehouden met geometrische vormen die terug te vinden zijn in het gebouw. Robuuste en eenvoudige materialen zijn gebruikt, zoals dat ook in de naoorlogse periode gebruikelijk was. De kleuren rood, grijs, geel en blauw van de sgrafitti komen terug in de bestrating.

het-centrum-het-centrum-onder-1
het-centrum-het-centrum-onder

Tai Chi

Sinds de zomer van 2019 verzorgt Bas van Os in de middenruimte Tai Chi lessen. Tai Chi is een Chinese beweegvorm die zijn wortels heeft in het Taoïsme. Bewustzijn, vloeiende bewegingen, souplesse en (innerlijke) rust zijn belangrijke aspecten van Tai Chi die tijdens de lessen aan bod komen.

Bas is een gediplomeerde en ervaren docent die sinds 2012 fulltime Tai Chi lessen geeft. Sindsdien is hij bijscholingen blijven volgen in zowel Nederland als in China.

Voor informatie kunt u:

  • Bellen met Bas van Os:
    06-11953911
  • Surfen naar zijn site.
het-centrum-tai-chi-onder